Broeder Jacob Lazarus Calvados Infused

Het eerste bijzondere bier wat we willen uitlichten is de Lazarus Calvados Infused van Broeder Jacob. Deze smakelijke Vlaming is ondertussen een zeldzame verschijning geworden.

Naam bier: Broeder Jacob Lazarus Calvados Infused
Brouwerij: Broeder Jacob
Jaartal: 2016
Percentage: 8,5%
Stijl: Belgian strong golden ale
Land van herkomst: België

Broeder Jacob Lazarus Calvados Infused.

Wat maakt dit bier bijzonder?

Het is een limited edition afkomstig uit 2016. In dat jaartal was het lageren van bier erg in trek bij verschillende brouwerijen en zo ook bij brouwerij Broeder Jacob. Broeder Jacob wist al eerder mooie combinaties met bijv. espresso en port te brouwen, dus een combinatie met Calvados paste mooi in dit rijtje. Hoewel het bier in (gespecialiseerde) drankenhandels te koop aangeboden werd is het vandaag de dag een zeldzaam bier geworden. 

Hoeveel zijn er gemaakt en hoe vaak wordt het gemaakt?

Het exacte aantal geproduceerde flessen is helaas niet bekend. Na de variant met calvados zijn er ook nog bieren uitgebracht welke gelagerd waren op sherry, whisky en armagnacvaten. Echter bleef de variant met calvados altijd favoriet onder de bierliefhebbers.

Hoe smaakt het bier?

Het bier is redelijk oranje van kleur met een mooie schuimkraag. De geur is fruitig en het bier smaakt zoet, moutig en aangenaam boozy.

Waar werd de fles destijds verkocht?

Deze flessen werden destijds te koop aangeboden bij een beperkt aantal gespecialiseerde drankhandels.

Wat kostte de fles destijds en wat is deze nu waard?

Het bier was in 2016 voor zo’n 5 euro te koop (75 cl). Inmiddels worden deze flessen aangeboden voor een prijs tussen de 14 en 20 euro.