Kapittel Wood Experience

Het volgende bijzondere bier is zeer zeldzaam. Voornamelijk door het feit dat het bier nooit op de markt is gekomen. Het gaat om de Kapittel Wood Experience. Lees verder om meer te weten te komen over dit bijzondere goedje.

Naam bier: Kapittel Wood Experience
Brouwerij: Het Sas te Boezinge en Kapittel
Jaartal: 2017
Percentage: 6%
Stijl: Blend van Oud-Bruin en Dubbel
Land van herkomst: België

Wat maakt dit bier bijzonder?

Van dit bier zijn slechts 1000 flessen à 75cl geproduceerd. Het bier werd op festivals aan verschillende bezoekers geschonken. Men was erg benieuwd naar de reacties op dit bier. We hebben deze fles gevonden bij bierverzamelaar Huub van Dijk. Hij wist er destijds tijdens een bierfestival 3 op te kop weten te tikken. Het bier is echter nooit op de markt verschenen.

Wat is de smaak van dit bier?

Dit kunnen we het beste uitleggen door te vertellen hoe het is gemaakt. Het is dus een mengeling van Paulus Oud Bruin en Kapittel Pater. Dit mengsel van bieren werd verdeeld over 5 verschillende vaten, namelijk Sherry, Porto, Armagnac, Cognac en Bourbon. Na de barrelaging zijn deze 5 vaten weer met elkaar gemengd. Wellicht dat het omvangrijke proces ook de reden is dat het nooit op de markt is gebracht.

Waar werd de fles destijds verkocht?

Zoals eerder vermeld is dit bier uiteindelijk nooit uitgebracht. Het etiket ontbreekt dan ook op de flessen die je nog wel kan vinden. Het bier leent zich wel goed om te bewaren. Mocht je er nog één weten te vinden dan is deze ook nog te drinken. Helaas is de kans dat je hem gaat vinden niet zo groot!

Wat is de waarde nu van de Kapittel Wood Experience?

We hebben eerlijk gezegd geen flauw idee. Er zijn namelijk geen gegevens bekend van recente verkopen. In dit geval zal het vooral zijn wat de gek ervoor geeft.